Welkom aan de Costa Tropical

Een uitzonderlijk strookje land

De westkust van Granada, van Adra tot Almuñécar, staat bekend als de Costa Tropical. Hier kunnen we genieten van de gevarieerde landschappen van deze ruige kust.

Op het eerste stuk van de kust, aan de voet van de bergketen Contraviesa, loopt de weg parallel aan de kust, grenzend aan de stranden en de heuvels die zorgen voor een licht bochtige weg.

La Rábita is een ideaal vertrekpunt: een oud vissersdorpje, goed beschermd door zijn kleine burcht en omgeven door landbouwgrond.Een korte afstand op, elf langs het traject van de rotsachtige kustlijn, komen we aan in La Mamola, een ander vissersdorp begenadigd met een uitgebreid strand.

In Castell de Ferro (21 kilometer van La Rabita) vindt u een klein dorpje in september aan de voet van een heuvel: een wachttoren herinnert ons aan de dreiging van piraterij, zoals in vele andere delen aan de kust. Vanaf hier zit je in de meest toeristische deel van de Costa Tropical. De stranden van Poniente, Puerto en Azucenas vormen de kust van Motril en zijn bekend voor hun toeristische centrum.
Klimaatgemiddelden (jaarlijks)
Gem.max.temp.23 °CGem.min.temp.8 °CGem.regenval357 mmAantal dagen sneeuw1 dAantal vriesdagen>4 dAantal dagen zonder wolken125 dAantal uren zon2835 u
Te koop aan de Costa Tropical

Kenmerkend voor de Costa Tropical

Motril, gemeente met de tweede grootste bevolking in de provincie Granada, is het verbindingspunt van het hinterland (Granada en Jaén) met de zee en fungeert als het communicatiecentrum van de kust met het binnenland. De omliggende en voorheen kleine vissersdorpjes zijn de laatste jaren uitgegroeid tot belangrijke toeristische gebieden.
Ook Almuñécar (afstand 17 kilometer), een andere moslim dorp bekroond met een kasteel, is een aanrader.
Salobreña, zeker een bezoek waard, ligt op slechts zeven kilometer hiervan. Het dorp, met zijn smalle, witte straatjes, ligt aan de voet van een heuvel met hierboven een Arabisch kasteel. Het uitzicht vanaf het oude fort strekt zich inlands uit over de vruchtbare vlakte van Guadalfeo, bedekt met suikerrietplantages, tot aan de Sierra Nevada.
De Sierra Nevada is een gebergte in Andalusië, Zuid-Spanje, dat behoort tot de Cordillera Betica. Met zestien bergtoppen boven de 3000 meter is het na de Alpen de hoogste bergketen van West-Europa. De hoogste berg van het Spaanse vasteland, de Mulhacén (3482 m), bevindt zich in dit gebergte. De naam Sierra Nevada betekent besneeuwde bergketen in het Spaans. Het Nationaal park Sierra Nevada beslaat een deel van dit gebergte. Het park met zijn afwisselende landschappen heeft alle kenmerken van het klimaat van het hooggebergte. Door de klimaatschommelingen en hoogteverschillen vind je er een enorme diversiteit aan vegetatie. Van dichtbebost groen in de dalen tot kleine alpenflora en lage struiken op de toppen. Je vindt er meer dan 2100 plantensoorten van de 8000 gecatalogiseerde plantensoorten in Spanje. Het gebied is ook rijk aan fauna, zo zijn er meer dan zestig vogelsoorten die waken over het luchtruim zoals de gier, steenarend of alpenheggenmus. Op het land regeren onder andere de Spaanse berggeiten (cabra montes), vossen, everzwijnen, wezels en dassen.