Welkom aan de Costa Brava

De Costa Brava is de som van verbazingwekkende sensaties van Blanes tot Portbou. De natuur speelt een hoofdrol in de vorm van drie natuurparken (Cap de Creus, Aiguamolls de l’Empordà en Montgrí, de Medes eilanden en het Baix Ter gebied): drie verschillende omgevingen, drie gebieden van groot biologisch belang. De kustlijn is ook adembenemend met de schoonheid van zijn prachtige stranden en hemelse baaien genesteld tussen de kliffen, de niet typisch mediterrane steden zoals Cadaqués of Calella de Palafrugell, en unieke plekjes, zoals de baai van Roses, het meer van Banyoles en de botanische tuinen van Santa Clotilde, Pinya de Rosa, Marimurtra en Cap Roig.

De Costa Brava beschikt ook over een scala aan culturele activa: sites die de prachtige erfenis van Salvador Dalí in Empordà weer te geven; het klooster van Sant Pere de Rodes of het kasteel van Peratallada; middeleeuwse steden zoals in Tossa de Mar, Púbol of Pals; de ruïnes van Empúries, een belangrijke archeologische streek welke een fascinerend inzicht biedt in de manier waarop de oude Grieken en Romeinen leefden; de traditionele keramiek van La Bisbal; en de oude wijk van Girona, met een prachtig historisch juweeltje, namelijk zijn Joodse wijk.
Klimaatgemiddelden (jaarlijks)
Gem.max.temp.20 °CGem.min.temp.11 °CGem.regenval640 mmAantal dagen sneeuw1 dAantal vriesdagen>4 dAantal dagen zonder wolken93 dAantal uren zon2524 u
Te koop aan de Costa Brava

Kenmerkend voor de Costa Brava

Wie Costa Brava zegt denkt aan de zon, stranden, baaien omgeven door de natuur, een verfrissende duik in het kristalheldere water, vredige rust, wandelpaden langs de kust, charmante vissersdorpjes … Hoe klinkt dat? Wel, neem je agenda, kijk naar de eerstvolgende tijd vrij en maak je klaar voor een fantastische dag (of alle dagen die je je kunt vrijmaken) door te brengen op het strand.
Het is zo dat bijna een derde van de Costa Brava en de Gironese Pyreneeën beschermd natuurgebied is, moet u een goed idee van wat je daar kan vinden: zeven spectaculair contrasterende natuurparken, met slechts enkele kilometers gescheiden van de met sneeuw bedekte toppen van de Pyreneeën en van de meest charmante stranden en baaien aan de Middellandse Zee. En op zo’n korte afstand is er plaats voor vissersdorpjes en hoge landelijke bergdorpen, voor de Romaanse kloosters en kerken, voor Iberische nederzettingen, Griekse en Romeinse ruïnes, Joodse wijken en middeleeuwse vestingen, en voor de surrealistische erfenis van Salvador Dalí. Er is ook plaats voor allerlei leuke activiteiten: skiën, wandelen, mountainbiken, golfen of genieten van de ontspannende werking van het thermale water in een spa. En er is altijd de mogelijkheid om aan te schuiven aan een tafel en te genieten van een unieke gastronomische ervaring, proevend van de heerlijke smaken uit de regio
Dames en heren, welkom op de grote natuurshow. Bergachtige massieven met massaal mooie plekjes. Meren, rivieren en moerassen vol fauna. Stranden, baaien en duizelingwekkende kliffen. Oude vulkanen bedekt met bos. Botanische tuinen vol sensaties. Wandelpaden die zich uitstrekken langs de kust. En tal van andere wonderen. Een derde van het gebied wordt gevormd door de provincie Girona is geklasseerd als beschermd natuurgebied. Ontdek, respecteer en geniet!
Een van de beste herinneringen die je mee naar huis neemt van de provincie Girona is hun smaak, of liever gezegd, de reeks van smaken, want je zal genieten van uitstekende ingrediënten van de zee en de bergen, heerlijke lokale producten en de originele Empordà wijnen. Onze gastronomie is telkens in staat om zichzelf opnieuw uit te vinden, dit door het optimaal benutten van een grote culinaire traditie en het toevoegen van een grote dosis creativiteit. Het bewijs ligt hem in het eten en dit is een provincie met een aantal van de beste restaurants ter wereld. Eerst hadden we Ferran Adrià van El Bulli in Montjoi (Roses), en nu hebben we met de Roca broers El Celler de Can Roca in Girona. Deze chef-koks, en vele anderen met hen, hebben de Costa Brava en de Gironese Pyreneeën gemaakt tot een land van fantastische recepten.
Wij raden u aan om het leven en werk van Salvador Dalí te ontdekken door een bezoek te brengen aan de beroemde ‘driehoek’ van dé schilder uit de Empordà regio. De route leidt eerst naar het Dalí Theater-Museum in Figueres, waar u de zeer waardevolle surrealistische collectie vindt, evenals de verzameling van zijn juwelen, de Dalí-Jewels.

Het tweede bezoek is het museum en voormalig huis van Salvador Dalí in Portlligat, in Cadaqués, waar je Dalí’s atelier kan ontdekken, alsook de meubelen van de schilder en zijn persoonlijke voorwerpen.

Om de driehoek te voltooien, sluit je af met een bezoek aan het kasteel in Púbol, in de gemeente La Pera, welke de kunstenaar voor Gala kocht om een belofte te vervullen: de koningin van een kasteel maken van haar.
Als er een toplijst zou bestaan inzake cultureel belang per vierkante kilometer, dan zou de provincie Girona zeker behoren bij de top. Achter elke hoek wachten je nieuwe culturele ervaringen, te beginnen met de historische erfenis van het gebied: paleolithiscje en neolithische nederzettingen, restanten van Iberische dorpen, Griekse en Romeinse ruïnes, uitzonderlijk middeleeuws erfgoed (met de opmerkelijke aanwezigheid van romaanse kunst en een uitstekende en goed bewaarde joodse erfenis), en de grote modernistische werken.

Vergeet niet het werk van Salvador Dalí en andere illustere schilders, zoals die van de Olot school te verkennen. Zo ook voor de populaire cultuur, er is zo veel te ontdekken, met oude festivals en tradities die diep ingebakken zijn in de bevolking van deze regio.
Een onvergetelijke toeristische wijnervaring wacht u op in Empordà aan de Costa Brava. De DO Empordà Wijnroute dompelt je onder in de diepgewortelde traditie van de streek, daterend uit de Romeinse tijd. Nu heb je de kans om dit deel van hun gastronomie van dichtbij te ervaren en alle geheimen van rode, witte en rosé wijnen van Empordà te ontdekken.

Toppers aan de Costa Brava

Villa te koop in Sant Antoni de Calonge (Spanje, Costa Brava)NEWBUILDTOPPER
Villa te koop in Sant Antoni de Calonge
(Spanje, Costa Brava)
€ 950.000,-
4
4
1056