Welkom aan de Costa de Almería

Gevarieerde regio, gematigd klimaat

De provincie Almería is gelegen in het Zuid-Oosten van het Iberisch schiereiland aan de Middellandse Zee. De hele regio, zo’n 8774 km2 groot, heeft een grote geografische diversiteit.

De tijd heeft ook geleid tot grote verschillen in het landschap. Hierdoor kunt u in Almería genieten van populaire, moderne toeristische resorts en natuurlijke gebieden waar de mensheid nauwelijks zijn sporen heeft achtergelaten.

Het klimaat is mediterraan, warm en droog, met geringe neerslag. Het aantal uren zon is zeer hoog, gemiddelde bijna 3000 uren per jaar. De temperatuur blijft gedurende het hele jaar mild. In de winter niet onder een gemiddelde van 13°C, in de zomer niet hoger dan gemiddeld 23°C. Hierdoor is het hele jaar door genieten van al wat Almería te bieden heeft.

Almería is in het verleden dikwijls bezocht door heel wat mensen, mogelijks vanwege het prachtige landschap of misschien ook dankzij zijn geografische ligging.
 Belangrijke archeologische overblijfselen droegen bij tot het ontdekken en analyseren van het bestaan van oude culturen.

Aan de kust van Almería is het genieten van gevarieerde folkloren en allerlei feesten, evenals populaire ambachten. Heel wat gastronomische specialiteiten zijn een erfenis uit het rijke verleden van deze regio.
Klimaatgemiddelden (jaarlijks)
Gem.max.temp.23 °CGem.min.temp.14 °CGem.regenval196 mmAantal dagen zonder wolken106 dAantal uren zon2965 u
Te koop aan de Costa de Almería

Kenmerkend voor de Costa de Almería

De Golf van Almeria, vaak aangeduid als de “Costa de Almería”, is een 217 km lange kustlijn in de provincie Almeria in het zuidoosten van Andalusië, tussen de provincies Granada en Murcia.

Deze schilderachtige kust is zeer gevarieerd, we vindt brede en lange zandstranden, kleine baaien, droge woestijnlandschappen evenals groene oasen, fruit en plantaardige plantages, bossen en machtige bergketens.
Almería’s steden en gemeenten vertonen nog steeds vele sporen van de oude beschavingen, zoals uit de El Argar en Los Millares-culturen, met een rijkdom aan oude gebouwen zoals de Alcazaba citadel in de hoofdstad Almería en de uitkijktorens en kastelen langs de kustlijn.
Vruchtbare grond en gemiddeld 3000 zonuren per jaar maken dat Almería bekend staat als de groentenleverancier voor Europa. Er zijn geleide bezichtigingen naar de landbouwgronden die eindigen in het proeven van de gekweekte groenten, vers van het land. Een must is het proeven van de heerlijke vleesrijke tomaten, mmm lekker!!!
Ongeveer 65% van alle groenten en fruit uit Almeria zijn bestemd voor het buitenland. De grootste afnemer is Duitsland, maar ook Frankrijk, Nederland, Groot-Brittannië, Italië en enkele Oost-Europese landen zoals Polen, Rusland en Tsjechië vullen hun rekken met groenten uit de Spaanse serres.
Het unieke contrast van de kliffen, bergen en woestijn in Almería hebben als set gediend voor vele bekende films van grote regisseurs zoals David Lean, Franklin J. Schaffner, Steven Spielberg, Sergio Leone, John Milius an d Anthony Mann. Mythische films zoals “Lawrence of Arabia”, “Cleopatra” and “The Good, the Bad and the Ugly” zijn hier opgenomen.

Toppers aan de Costa de Almería

Nieuwbouw te koop in Roquetas de Mar (Spanje, Costa de Almeria)NEWBUILDTOPPER
Nieuwbouw te koop in Roquetas de Mar
(Spanje, Costa de Almeria)
€ 160.000,-
3
2
Villa te koop in Vera Playa (Spanje, Costa de Almeria)NEWBUILDTOPPER
Villa te koop in Vera Playa
(Spanje, Costa de Almeria)
€ 345.000,-
3
2
Appartement te koop in Cuevas del Almanzora (Spanje, Costa de Almeria)NEWBUILDTOPPER
Appartement te koop in Cuevas del Almanzora
(Spanje, Costa de Almeria)
€ 195.000,-
2
2
Appartement te koop in Vera (Spanje, Costa de Almeria)TOPPER
Appartement te koop in Vera
(Spanje, Costa de Almeria)
€ 135.000,-
2
2
Appartement te koop in San Juan De Los Terreros (Spanje, Costa de Almeria)NEWBUILDTOPPER
Appartement te koop in San Juan De Los Terreros
(Spanje, Costa de Almeria)
€ 162.500,-
2
2
Nieuwbouw te koop in Pozo del Esparto (Spanje, Costa de Almeria)NEWBUILDTOPPER
Nieuwbouw te koop in Pozo del Esparto
(Spanje, Costa de Almeria)
€ 231.500,-
2
2