Welkom aan de Costa Maresme, Barcelona y Garraf

Te koop aan de Costa Maresme, Barcelona y Garraf

Kenmerkend voor de Costa Maresme, Barcelona y Garraf

De kust van Garraf is de toeristische naam voor een deel van de Spaanse kust van de Middellandse Zee dat overeenkomt met de kustlijn van de regio's Bajo Llobregat en Garraf (provincie Barcelona). Het grenst in het noorden aan de Costa del Maresme (vanaf Barcelona) en in het zuiden aan de Costa Dorada. De uitbreiding strekt zich uit van de monding van de rivier de Llobregat tot die van de Foix.

De kust wordt gedomineerd door het Garraf-massief in het centrale deel, dat tot aan de kust van de zee reikt en naar het uiterste toe zachter wordt met zandstranden en zeer open stranden. In het noorden bereikt u de Llobregat-delta, waar de faciliteiten van Barcelona Airport zich bevinden, en in het zuiden richting de steden Sitges, Villanueva en Geltrú en Cubellas.

De drukke stranden en baaien van Costa del Garraf zijn slechts een van de toeristische attracties. Door de diversiteit van de streek (regio's Garraf en Bajo Llobregat) kunt u genieten van natuurgebieden zoals het natuurpark Garraf, villa's met een grote toeristische traditie zoals Sitges of Villanova i la Geltrú, een scala aan erfgoed uit alle periodes (gotisch, industrieel, Modernista) of de Penedès-wijn en cava-specialiteiten.
De Costa del Maresme is de kustlijn van de gelijknamige regio die zich uitstrekt van de gemeente Montgat tot aan de rivier La Tordera (provincie Barcelona, ​​Spanje). Deze kuststrook ligt een paar kilometer ten noorden van Barcelona en wordt ingekaderd tussen de Cordillera Litoral en de Middellandse Zee. Het grenst in het noorden aan de Costa Brava (provincie Gerona) en aan de Costa del Garraf (ten zuiden van de stad Barcelona).

Het is precies het Cordillera Litoral-gebergte die de Maresme-regio beschermt tegen de noordenwinden, waardoor het een mild klimaat krijgt. De uitgestrekte stranden van goudkleurig zand, de vissersdorpjes en de helderheid van de Middellandse Zee hebben in de loop der jaren geleid tot steden met een grote toeristische traditie.
De Costa Barcelona omvat de regio's Maresme, Bajo Llobregat, Garraf, Alto Penedés, Vallés Occidental en Vallés Oriental. De merknaam is veel meer dan Barcelona en heeft ook het toeristenmerk Paisajes Barcelona en het territoriale merk Pirineo Barcelona, ​​in het laatste geval binnen het Catalaanse toeristenmerk Pirineo. De toeristenmerken van Catalonië zijn opgericht door het Catalaans Bureau voor Toerisme, en ook buiten de drie reeds genoemde de toeristische merken Costa Brava, Costa Dorada, Barcelona, ​​Tierras del Ebro, Poniente en Valle de Arán.

De hoofdsteden van de zes regio's van Costa Barcelona zijn Mataró (Maresme), San Feliú de Llobregat (Bajo Llobregat), Villanueva en Geltrú (Garraf), Villafranca del Panadés (Alto Penedés), Tarrasa en Sabadell (Vallés Occidental) en Granollers (Vallés Occidental) Oosters). Costa Barcelona heeft in totaal 159 gemeenten, met 2.740.593 inwoners, en een oppervlakte van 3.095,64 km². De zes regio's maken deel uit van de provincie Barcelona en liggen aan of nabij de zeekust.