Welkom in Isla Canela

Een paradijs voor het oog, de natuur, rust, sport en genot van vrije tijd, 12 maanden per jaar.

loader-image
Isla Canela, ES
5:44 pm,
temperature icon 24°C
Isla Canela is de meest bevoorrechte toeristische residence van Spanje. Gelegen in de beeldschone Andalusische provincie Huelva, in de gemeente Ayamonte en aan het einde van de zogeheten Costa de la Luz.
Geografisch
RegioAndalucíaProvincieHuelvaCostaCosta de la LuzPostcode21409
Afstanden
Zee0 km
Te koop in Isla Canela

Kenmerkend voor Isla Canela

De ligging in de zuidwesthoek van Spanje, slechts door de rivier Guadiana gescheiden van de Portugese Algarve, garandeert dat Isla Canela omringd wordt door vele bezienswaardigheden die een bezoekje en excursie waard zijn. De verbinding met heel Spanje en Portugal via snelweg – op slechts 50 km bevindt zich het internationale vliegveld van Faro, op 140 km Sevilla (vliegveld en hogesnelheidstrein AVE) en op 50 km de stad Huelva (binnenkort ook bereikbaar met de AVE) – brengt deze weergaloze hoek dichter bij het hart van Europa.Zeventienhonderd hectare grond, zeven kilometer wit zandstrand, te midden van de natuurlijke moerassen aan de monding van de rivier Guadiana… Isla Canela is een paradijs voor het oog, de natuur, rust, sport en genot van vrije tijd, 12 maanden per jaar.Isla Canela groeit al meer dan 20 jaar op duurzame wijze en telt meer dan 4.000 woningen, 1 winkelcentrum, 5 hotels direct aan het strand en één bij de golfbaan, allemaal met 4 sterren, een 18-holes golfbaan en een jachthaven met 231 aanlegplaatsen.
Isla Canela is gelegen in een hoek gevormd door de Costa de la Luz, de Algarve en de rivier Guadiana; om precies te zijn tussen de monding van de rivier Guadiana en de rivier Carreras. Het maakt deel uit van de gemeente Ayamonte in de provincie Huelva, een van de mooiste gebieden van Andalusië in het zuidwesten van Spanje.Deze ligging geeft de bezoekers van Isla Canela toegang tot gebieden en plaatsen die van bijzonder cultureel belang zijn, op sport-, toeristisch en commercieel gebied.Isla Canela bevindt zich bij het getijdegebied aan de monding van de rivier Guadiana. Hier zijn talloze vogelsoorten aanwezig die zich in de moerassen voeden, rusten en broeden. Lepelaars, flamingo’s, sterns, aalscholvers, meeuwen, watersnippen, visarenden en nog veel meer vogelsoorten zullen ons tijdens onze vakantie observeren. Ten noordoosten van Isla Canela vinden we het weergaloze landschap van de Salinas del Duque en de moerassen die deze zoutmijnen omringen.De natuurlijke schoonheid van deze plaats, die wordt gevormd door een doolhof van geulen, inhammen, estuaria, kanalen en wadden, maken dit tot een must voor de natuurliefhebber. Te paard, per fiets, te voet of in kleine bootjes kunnen we van een uniek spektakel genieten.De excursies door dit landschap zijn spectaculair voor de amateur natuurliefhebber. Experts zullen enthousiast zijn over de verscheidenheid, intensiteit en kwaliteit van de omgeving. Bij Isla Canela zijn we ons zeer bewust van de rijkdom die ons omringt. Wij zijn dan ook zuinig op onze omgeving en we willen u uitnodigen dit ook te zijn.Aanbevelenswaardig zijn de stranden van Isla Canela, Marina Isla Canela, en de stad Ayamonte waar de rivier Guadiana omhoog kronkelt. Bezoek ook eens de bergen van de Sierra de Huelva, de Lugares Colombinos, het Nationaal Park Doñana en de Portugese Algarve.
In Marina Isla Canela staat een winkelcentrum met een gevarieerd aanbod van restaurants, winkels, supermarkt en nog diverse andere diensten. De ruime terrassen en de nabijheid van de haven maken dit tot een zeer aangename plaats om boodschappen te doen, te lunchen of te dineren en om op elk moment van de dag iets te drinken.
Deze oude stad, gelegen aan de monding van de rivier Guadiana, telt bijna 20.000 inwoners, aantal dat in het vakantieseizoen oploopt. Door haar culturele rijkdom, gunstige ligging tegen Portugal, een benijdenswaardig artistiek erfgoed, combinatie van vooruitgang en natuur, is het een toonbeeld van een toeristische stad. Bovendien is het toerisme er kleinschalig. Een wandeling door de wijken en straten die baden in het schitterende licht is een genot dat geen enkele bezoeker zich mag onthouden.
De provincie Huelva wordt wel omschreven als het onontdekte juweel van Andalusië. De bergen, kust, dorpjes, natuurlandschappen, cultuur, klimaat en licht, veranderen de provincie Huelva in een van de spectaculairste toeristische bestemmingen op het Iberisch schiereiland. Ga naar de website en maak kennis met een wereld van contrasten en schoonheid.
Dit is een van de grootste rivieren van het Iberisch schiereiland. Haar oorsprong is onduidelijk. Zo wordt verteld dat ze in de schitterende Lagunas de Ruidera ontspringt, maar het meest verspreide idee is dat het gebeurt in het hoogland van de Campos de Montiel in de provincie Ciudad Real.Haar naam is afkomstig van het Arabische Wadi-Anas (rivier Anas). Geschat wordt dat het stroomgebied bijna 70.000 km2 beslaat en 818 kilometer lang is, waarvan het grootste stuk door Spanje loopt en een gedeelte door buurland Portugal. Vanuit het Portugese dorp Pomarao mondt ze uit in de Atlantische Oceaan en ze vormt de grens tussen Portugal en Spanje. Ze stroomt door de omliggende plaatsen Sanlúcar de Guadiana en Alcoutim, die met een kasteel allebei een bezoek per boot waard zijn.Door het jaar heen zijn er verschillende sportevenementen, waaronder de “Ascenso y Descenso a Vela“, zeilwedstrijden die in augustus plaatsvinden, en de internationale kanowedstrijd in juli. Het bijgevoegde pdf-document beschrijft de bevaarbare klim van de rivier en bevat tevens een illustratieve kaart. Het andere pdf-bestand bevat details van de diepte van het water over de hele route
De kust van de zuidelijke punt van Portugal met zijn eindelozedennenbossen, goudgele zandstranden, luxueuze residentiële ontwikkelingen, hun fantastische hotels en meer dan dertig golfbanenmaken deze regio de toeristische parel van Portugal.

Toppers aan de Costa de la Luz

Nieuwbouw project in Isla Canela (Spanje, Costa de la Luz)NEWBUILDTOPPER
Nieuwbouw project in Isla Canela
(Spanje, Costa de la Luz)
€ 131.000,-
2
1