Wanneer kan men weer naar Spanje en andere landen op vakantie gaan?

Wanneer kan men weer naar Spanje en andere landen op vakantie gaan?

Wanneer kan men weer naar Spanje en andere landen op vakantie gaan?

Er zijn veel Nederlanders en Belgen die met spanning wachten op het moment dat ze de koffers kunnen pakken en kunnen vertrekken naar het zuiden, op zoek naar de zon, het strand, het warme weer, de gastronomie, de cultuur, de natuur, de geschiedenis of de tweede woning. Zoals we nu weten zal dat in Spanje mogelijk zijn vanaf 1 juli wanneer de grenzen weer opengaan. Maar hoe is dat bij andere EU-landen?

Volgens de informatie die we op dit moment hebben zullen de grenzen op 1 juli opengaan en zal het vanaf die datum weer mogelijk zijn om vanuit het buitenland zonder te voldoen aan de eisen Spanje binnen te komen. De inwoners van Spanje zelf kunnen zoals het er nu naar uitziet vanaf 21/22 juni weer vrij door het hele land reizen en een week later ook naar het buitenland reizen.

Er wordt gesproken over het openen van de grenzen vanaf 15 juni maar dat zal alleen gelden voor de Balearen en Canarische Eilanden en alleen voor enkele landen met wie de Spaanse overheid afspraken heeft gemaakt voor de zogenaamde toeristische of sanitaire of veilige corridors. Onder die landen bevinden zich vooralsnog niet Nederland en België.

Spanje opent dus op 1 juli haar grenzen voor de buitenlandse reizigers die zonder de huidige verplichte thuisquarantaine het land in kunnen komen maar andere landen zullen eerder buitenlandse toeristen ontvangen al is het in sommige gevallen met restricties en slechts voor reizigers uit bepaalde landen.

Italië

Italië is een van de meest getroffen landen in deze corona-crisis maar het is ook het eerste land dat de grenzen voor de EU-reizigers opent. Deze woensdag 3 juni zijn de grenzen open gegaan en kunnen buitenlanders naar het land reizen zonder dat men 14 dagen in quarantaine hoeft.

Griekenland

Griekenland opent haar grenzen voor de internationale reizigers op 15 juni maar slechts voor 29 landen waarvan de helft uit de Europese Unie. Onder die landen bevinden zich echter niet Spanje, Nederland en België maar wel bv. Duitsland, Oostenrijk, Denemarken en Noorwegen en alleen naar twee vliegvelden, Thessaloniki en Athene. Er is geen verplichte quarantaine maar de temperaturen worden wel gemeten op de vliegvelden. Vanaf 1 juli kunnen de inwoners uit alle landen weer naar Griekenland reizen.

Portugal

Vanaf 15 juni zullen de grenzen opengaan voor reizigers van buiten de EU en binnen de EU. Er zijn echter enkele landen van waaruit reizigers wel naar Portugal kunnen reizen zoals Groot Brittannië, Ierland en Zwitserland. Er is geen verplichte quarantaine op het vasteland van Portugal maar wel op de Azoren en Madeira eilanden.

Frankrijk

Tot tenminste 15 juni zijn de grenzen van Frankrijk gesloten voor reizigers van de Schengenlanden, van buiten de EU en uit Groot Brittannië.

Kroatië

Kroatië heeft de grenzen al geopend voor reizigers uit 10 landen waaronder zich niet Spanje, Nederland en België bevinden.

Malta

Sinds 1 juni zijn er uit 19 landen vluchten naar het eiland Malta maar over het openen van de grenzen voor de internationale toerist is nog niets bekend.

Cyprus

Vanaf 15 juni is het weer mogelijk om naar het eiland Cyprus te reizen zonder dat men in een verplichte quarantaine hoeft te gaan. Tot 9 juni kan er niet zomaar naar het eiland gereisd worden en dient men resident te zijn of de benodigde documenten te hebben.

(Bron: SpanjeVandaag 03/06/2020)