Regionale overheid Andalusië plaatst de Costa del Sol in lockdown

Regionale overheid Andalusië plaatst de Costa del Sol in lockdown

Regionale overheid Andalusië plaatst de Costa del Sol in lockdown

Slechts één dag nadat op zondag 17 januari de nieuwe corona-maatregelen van kracht werden in de autonome regio Andalusië, is de regionale overheid op maandag alweer genoodzaakt extra maatregelen te nemen. Dat betekent dat vanaf woensdag 20 januari om 00 uur diverse gemeenten waaronder de stad Málaga aan de Costa del Sol te maken krijgen met lokale lockdown en diverse gemeenten met gesloten horeca en winkels.

Het gaat ondanks alle genomen maatregelen in Andalusië (en de rest van Spanje) niet goed met het aantal corona-besmettingen met als gevolg tientallen doden en meer dan honderd ziekenhuisopnames Andalusië in 24 uur tijd.

Daarom heeft de regionale overheid op maandag besloten dat vanaf woensdag 20 januari om 00 uur diverse gemeenten in de provincie Málaga waaronder ook bekende kustplaatsen, te maken krijgen met lokale lockdowns en de daarbij horende corona-maatregelen die in eerste instantie voor 14 dagen zullen gelden.

Vanwege een corona-incidentie van meer dan 500 per 100.000 inwoners krijgen de volgende gemeenten een lokale lockdown waardoor niemand de gemeente in of uit mag reizen: Campillos, Alfarnatejo, Carratraca, Tolox, Cártama, Estepona, Manilva, Fuengirola, Mijas, Marbella, Benalmádena, Málaga hoofdstad en Rincón de la Victoria.

Vanwege een corona-incidentie van meer dan 1.000 per 100.000 inwoners krijgen de volgende gemeenten een lokale lockdown waardoor niemand de gemeente in of uit mag reizen én moeten alle bars, restaurants en niet-essentiële winkels dicht: Cañete la Real, Alfarnate, Vélez-Málaga, Alcaucín, Moclinejo, Álora en Faraján.

Om erachter te komen in welke situatie een bepaalde gemeente zich begeeft in Andalusië, kun je gebruik maken van deze kaart waarop de gemeenten bepaalde kleuren hebben met de daarbij horende maatregelen (in het Spaans).

In de provincie Málaga en aan de Costa del Sol zijn nu 45 gemeenten die te maken hebben met een lokale lockdown waardoor de inwoners de eigen gemeente niet mogen verlaten en niemand de gemeenten binnen mag komen, te weten:

Teba, Almargen, Monda, Alameda, Salares, Ardales, Igualeja, El Borge, Benamocarra, Cartajima, Coín, Alfarnatejo, Alhaurín el Grande, Algatocín, Alcaucín, Alfarnate, Villanueva del Rosario, Moclinejo, Gaucín, Álora, Faraján, Sayalonga, Comares, Vélez-Málaga, Genalguacil, Ronda, Algarrobo, Mollina, Cañete la Real, Benarrabá, Manilva, Alhaurín de la Torre, Canillas de Albaida, Villanueva del Trabuco, Tolox, Carratraca, Campillos, Benalmádena, Rincón de la Victoria, Málaga, Mijas, Fuengirola, Estepona, Cártama en Marbella.

Uiteraard zijn er bepaalde uitzonderingen die we hier al beschreven hebben.

Overigens bekijkt de regionale overheid en het team van experts elke maandag en vrijdag hoe de situatie is waarna men beslissingen neemt die dan op woensdag of zondag van kracht worden. Dus de situatie in Andalusië kan snel veranderen.

(Bron: SpanjeVandaag 19/01/2021)