Overzicht gemeenten Andalusië met lokale lockdown vanaf donderdag 6 mei

Overzicht gemeenten Andalusië met lokale lockdown vanaf donderdag 6 mei

Overzicht gemeenten Andalusië met lokale lockdown vanaf donderdag 6 mei

Ondanks dat de provinciale lockdowns niet meer gelden in Andalusië en dat waarschijnlijk vanaf 9 mei er ook geen sprake zal zijn van een regionale lockdown, kijkt de regionale overheid nog steeds naar de corona-situatie met speciale aandacht voor de corona-incidentie. Aan de hand van die cijfers neemt men een keer per week beslissingen over de te nemen extra maatregelen zoals de lokale lockdowns bij gemeenten.

Op woensdag 5 mei werd de regionale staatscourant van Andalusië (BOJA) aangepast en is de lijst gepubliceerd met alle gemeenten die sinds donderdag 6 mei gedurende 7 dagen te maken krijgen met nieuwe of waarbij de reeds eerder ingestelde maatregelen verlengd worden of juist niet meer te maken hebben met speciale maatregelen.

De onderstaande gemeenten hebben gedurende 7 dagen te maken met een lokale lockdown (confinamiento perimetral) en de sluiting van de niet-essentiële zaken zoals bars, restaurants en niet-essentiële winkels.

Welke maatregelen gelden is afhankelijk van de corona-incidentie en of deze meer dan 500 of meer dan 1.000 op 100.000 inwoners was de afgelopen 14 dagen. De lokale lockdowns komen bovenop de regionale lockdown die ook geldt in de hele autonome regio Andalusië (tot waarschijnlijk 9 mei).

Om erachter te komen in welke situatie een bepaalde gemeente zich begeeft in Andalusië, kun je gebruik maken van deze kaart waarop de gemeenten bepaalde kleuren hebben met de daarbij horende maatregelen (in het Spaans). Onderstaande gemeenten zijn uit dit document gehaald (officieel van de Junta de Andalucía).

ATTENTIE:
Staat jouw gemeente niet op onderstaande lijst, dan gelden daar geen speciale corona-maatregelen en heb je dus niet te maken met een lokale lockdown en/of gesloten horeca en niet-essentiële winkels. Maar de regionale lockdown en alle andere coronaregels blijven wel bestaan en gelden voor iedereen in Andalusië.

500 per 100.000

Vanwege een corona-incidentie van meer dan 500 per 100.000 inwoners hebben de volgende gemeenten een lokale lockdown waardoor niemand de gemeente in of uit mag reizen:

Provincie Almería: Santa Fe de Mondújar y Sierro.

Provincie Cádiz: Algodonales, Barbate, El Bosque, Prado del Rey y Puerto Serrano.

Provincie Córdoba: Puente Genil

Provincie Granada: Albuñol, Albuñuelas Alfacar, Beas de Guadix, Benalúa, Cijuela, Fonelas, Fuente Vaqueros, Gualchos, Huéscar, Huétor Vega, Íllora, Iznalloz, Jun, Lugros, Montejícar, Villa de Otura, Peligros y Pulianas.

Provincies Huelva: Almonte, Beas, Rociana del Condado y Santa Olalla del Cala (éste último municipio está adscrito al distrito Sevilla Norte).

Provincie Jaén: Alcalá la Real, Campillo de Arenas, Castellar, Guarromán, Jódar, Navas de San Juan, Orcera y Santo Tomé.

Provincie Málaga: Alfarnatejo, Almáchar, Cuevas del Becerro, Periana, Sierra de Yeguas, Villanueva de Tapias y Yunquera.

Provincie Sevilla: Badolatosa, Cazalla de la Sierra, Estepa, Isla Mayor, La Luisiana, Marinaleda, La Puebla del Río, Villamanrique de la Condesa y El Viso del Alcor.

1.000 per 100.000

Vanwege een corona-incidentie van meer dan 1.000 per 100.000 inwoners hebben de volgende gemeenten een lokale lockdown waardoor niemand de gemeente in of uit mag reizen én moeten alle bars, restaurants en niet-essentiële winkels dicht:

Provincie Cádiz: Bornos y Villamartín

Provincie Córdoba: Castro del Río

Provincie Granada: Colomera, Loja, Marchal, Montefrío, Salar y Villanueva de Mesía.

Provincie Huelva: Cumbres Mayores y Lucena del Puerto.

Provincie Málaga: Alfarnate.

Provincies Almería, Jaén en Sevilla: geen gemeenten.

(Bron: SpanjeVandaag 06/05/2021)