Gevaccineerde Nederlanders en Belgen mogen vanaf 7 juni Spanje binnenkomen zonder PCR-test

Gevaccineerde Nederlanders en Belgen mogen vanaf 7 juni Spanje binnenkomen zonder PCR-test

Gevaccineerde Nederlanders en Belgen mogen vanaf 7 juni Spanje binnenkomen zonder PCR-test

Tijdens de vakantiebeurs FITUR in Madrid heeft de premier van Spanje medegedeeld dat vanaf 7 juni alle reizigers uit alle landen, waaronder dus ook Nederland en België, die gevaccineerd zijn zonder problemen naar Spanje mogen reizen. Vanaf 7 juni hoeven personen die twee prikken hebben gehad (een prik in het geval van Janssen) en dus gevaccineerd zijn tegen het coronavirus en daarvan een bewijs hebben geen negatieve PCR-of TMA-testuitslag meer te laten zien bij aankomst in Spanje.

Er moet volgens premier Pedro Sánchez onderscheidt gemaakt worden in reizigers uit ‘veilige’ landen van buiten de Europese Unie en reizigers van EU-landen. Vanaf 24 mei mogen de reizigers uit een tiental landen van buiten de EU zonder PCR-test Spanje binnenkomen.

Vrijdag werd daarvoor een nieuwe publicatie geplaatst in de Staatscourant waarin staat vermeld dat reizigers uit Australië, Nieuw-Zeeland, Singapore, Israël, Zuid-Korea, Thailand, Rwanda, China, het Verenigd Koninkrijk en Japan zonder beperkingen en sanitaire vereisten Spanje mogen binnenkomen.

Vanaf 7 juni

Het goede nieuws voor alle Nederlanders en Belgen is dat vanaf maandag 7 junialle gevaccineerde personen en kinderen onder de 6 jaar uit alle landen, waaronder dus ook andere EU-landen, zonder inreisbeperkingen naar Spanje mogen reizen.

Dat betekent dat de gevaccineerde personen alleen nog een bewijs van vaccinatienodig hebben om Spanje binnen te mogen komen en dus geen negatieve PCR- of TMA-testuitslag van maximaal 72 uur oud.

Kinderen onder de 6 jaar kunnen zonder PCR-testuitslag reizen maar kinderen ouder dan 6 jaar zullen nog steeds een negatieve PCR-testuitslag moeten laten zien, net zoals alle reizigers die nog niet gevaccineerd zijn of die het coronavirus hebben gehad.

Dit worden dus de mogelijkheden om Spanje na 7 juni binnen te mogen komen:

  • Gevaccineerde personen (twee prikken) op vertoon van vaccinatiebewijs
  • Kinderen onder de 6 jaar mogen zonder PCR-test reizen
  • Kinderen vanaf 6 jaar moeten met PCR-test reizen
  • Niet gevaccineerde personen (ook diegene die één prik hebben gehad) moeten PCR-test hebben
  • Personen die het coronavirus hebben gehad moeten PCR-test hebben

Deze nieuwe versoepeling moet ervoor zorgen dat het toerisme in Spanje een impuls krijgt in afwachting van het Europese Covid Certificaat dat vanaf 1 juli te gebruiken zal zijn.

(Bron: SpanjeVandaag 21/05/2021)