Dubbele corona-test plicht om naar Nederland te reizen komt te vervallen

Dubbele corona-test plicht om naar Nederland te reizen komt te vervallen

Dubbele corona-test plicht om naar Nederland te reizen komt te vervallen

Iedereen die vanaf 3 maart vanuit Spanje en andere hoog-risicogebieden naar Nederland wil reizen hoeft niet meer een dubbele corona-test (dus sneltest van max. 4 uur en PCR-test van max. 72 uur) te laten doen. Vanaf 3 maart is de sneltest niet meer nodig als de negatieve NAAT(PCR)-test maximaal 12 uur oud is op het moment van aan boord gaan van bv. een vliegtuig.

Op dit moment geldt dat je bij het aan boord gaan van het voertuig in het bezit moet zijn van een negatieve sneltest van maximaal 4 uur oud en een negatieve NAAT(PCR)-test die maximaal 72 uur oud is bij aankomst in Nederland.

Vanaf 3 maart gaat gelden dat een sneltest niet meer nodig is als je een negatieve NAAT-test van maximaal 12 uur oud bij het aan boord gaan bij zich heeft.

Daarnaast zijn nu alle NAAT-testen toegestaan. Naast de PCR-test zijn er namelijk nog meer NAAT-testen. Het gaat in totaal om de mPOCT, NAAT, RT PCR, LAMP en TMA. De Rijksoverheid legt uit dat de PCR-test verplichting nu een NAAT-test verplichting is geworden.

De dubbele corona-test eis (dus sneltest van max. 4 uur en PCR-test van max. 72 uur) zorgt voor veel problemen en hoge kosten bij de reizigers die naar Nederland willen of moeten reizen.

Met deze nieuwe regel wordt het reizen iets makkelijker maar wie het niet lukt om binnen 12 uur voor vertrek een NAAT-test te doen moet nog wél de sneltest doen.

(Bron: SpanjeVandaag 25/02/2021)