Buitenlandse toeristen kunnen vanaf juli weer naar Spanje reizen (bevestigd)

Buitenlandse toeristen kunnen vanaf juli weer naar Spanje reizen (bevestigd)

Buitenlandse toeristen kunnen vanaf juli weer naar Spanje reizen (bevestigd)

De Spaanse premier Pedro Sánchez heeft in zijn wekelijkse zaterdag televisie toespraak bevestigd dat de grenzen van het land in juli weer open gaan voor het internationale verkeer en dus ook voor de toeristen. Vanaf juli kan men dus weer naar de vakantiewoning gaan, kan men weer met de camper naar Spanje, kan men met de caravan naar de camping en is het weer mogelijk om naar een hotel te gaan en van de stranden te genieten.

Diverse ministers kondigden het al min-of-meer aan deze week maar de premier van Spanje heeft het zaterdagmiddag uiteindelijk bevestigd. Het nationale maar ook het internationale toerisme komt vanaf juli weer op gang. Dat valt samen met het einde van het de-escalatieproces in Spanje.

Premier Pedro Sánchez moedigt buitenlanders aan weer vakantiereizen en vliegtickets te boeken en vakantieplannen te maken voor deze zomer. Dat geldt ook voor de eigenaren van woningen in Spanje die tot juli niet naar Spanje kunnen reizen omdat ze geen officiële inwoners zijn en hun woning niet de hoofdwoning is.

Het toerisme zal echter niet meer hetzelfde zijn dan voor de corona-crisis en men dient maatregelen te nemen die verder nog niet zijn gemaakt. Daarnaast dient men, niet alleen in Spanje maar ook in andere Europese landen, er zorg voor te dragen dat het toerisme op een veilige en corona-vrije manier gebeurt. Daarvoor wil de Spaanse overheid twee nieuwe zegels in het leven roepen.

Voor de duidelijkheid, er is nog geen exacte datum bekend over wanneer men weer naar Spanje kan reizen. De premier heeft het op zaterdag medegedeeld en later deze week zal er meer informatie bekend worden.

(Bron: SpanjeVandaag 23/05/2020)